Direktlänk till inlägg 25 februari 2009

#8 Skriv prinsessan Victorias komma-ut-brev

Av Rikard - 25 februari 2009 20:45I 24 timmar har en enda tanke slitit i mig varje minut: jag önskar att Victoria är homosexuell! Inte för att jag missunnar henne lycka med sin pojkvän men för att det skulle vara en verklig symbol för att något av det mest traditonella vi har inte kan fjärma sig från något många fortfarande vill ta avstånd ifrån. En smäll på käften för homofoba monarkofiler. Jag förlorade mig i min dröm och började skriva om det som att det var sant. Först en artikel om när nyheten kom ut till kvällspressen. Jag raderade den helt när jag kom på att jag kunde skriva ett uttalande från den blivande drottningens perspektiv. Där ångensten kunde ta över och reducera henne till en människa, med strikta föräldrar och hård press från sin omgivning.

Ta en offentlig person och gör henom mänsklig, på riktigt. Tillskriv personen egenskaper som kommer chocka världen.


Fem-i-topp på förslag:

1. Victorias komma-ut-brev

2. Påvens förord till sina memoarer "Transvestit i skuggan av rampljuset"

3. Texter från Håkan Hellströms sista skiva där han uttrycker sitt hat mot svenska tonåringar

4. Magnus Betnérs dagbok efter ännu en hemlig festkväll på Stureplan

5. Reinfeldt och Sahlins gemensamma uttalande om en långvarig kärlekaffär


Känn hur du raserar världar med dina fingertoppar. Känn hur du kastar ut tusentalsmänniskor i total identitetsförvirring. Det är inte på riktigt, men det är din fantasi och du får använda den hur du vill.


Tidsåtgång: Hur långa texter skriver dessa stora människor? Räkna med minst en kvart

Nackdelar: Det är regelrätt personangrepp om du sprider ut det.

Fördelar: Du kanske plockar ner lite olika människor på jorden i dina egna ögon. Du ger liv åt din egen dagdröm. Det är görkul.

 
ANNONS
 
Sofia 365 Malmö

Sofia 365 Malmö

20 mars 2009 16:13

En helt underbar blogg! Och ett helhärligt tips! Homofoba monarkofiler, hahaha

http://365malmo.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rikard - 2 juni 2009 20:34

När sommarenkänslorna ökar i anspråk följer skrivandet med. Ni skriver väl? Det gör jag i alla fall, på en novell som inte vill sluta knuffa och buffa innanför kraniet oavsett hur mycket annat jag har att göra. Och just nu är det ganska mycket. De ko...

Av Rikard - 20 maj 2009 12:16

     Om ungefär en timme sätter jag mig i förflyttning. Jag kommer att vara stilla 20 minuter på centralen, sen blir det rörelse non-stop i fem timmar. Det är inte tungt, för jag kommer att komma fram till en stad som jag knappt känner, som förhoppn...

Av Rikard - 19 maj 2009 19:58

      Vi författare vill skriva. För somliga är det svårt att inte göra det. Det tycks inte finnas någon begränsning för i hur många olika ordningar vi kan peta ihop ord på, trots besvärliga regler som "måste" följas. Ibland känns själva författarkon...

Av Rikard - 17 maj 2009 21:34

Förhoppningsvis har du drömmar. Kanske är det konstnärliga drömmar. Kanske, bara kanske, vill du ge ut en bok, en skiva eller en annan typ av samling av det du gjort. För övnings skull låtsas vi att den är klar.   Tänk dig nu att du går omkring i en ...

Av Rikard - 16 maj 2009 13:07

När jag var liten prenumererade jag på Kalle Anka & Co. Jag minns en serie där Kalle blev superkändis på att skriva böcker, efter att ha köpt en bok där alla världens klassikerromaner finns sammanfattade i en eller ett par meningar.  Det är ju inte s...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se