Direktlänk till inlägg 14 mars 2009

#25 Morgonskrivande

Av Rikard - 14 mars 2009 20:27
 Göteborgs hamn


Jag ska spinna vidare på drömdagboken. Eftersom det ofta faller sig så att man gör återresan in i den egna etern redan samma morgon kommer man in i det jag har döpt till Morgonskrivande. Copyright på det.


Det som skiljer Morgonskrivandet från alla andra typer av Skrivande är flera saker. Man är ofta ganska lugn och samlad på morgonen, samtidigt som man har många fönster öppna till sinnet och låter kreativiteten flöda på ett annat sätt än man gör efter en hell dag av människor som berättat för en vad man kan och inte kan göra. En annan sak som är speciellt med Morgonskrivandet är att det är som frukost: det sätter en ganska tydlig standard för resten av dagen. Hoppar du över Morgonskrivandet kommer skrivkörteln vara seg och matt när du sätter dig med penna eller tangentbord på eftermiddagen. Om du däremot har en välbalanserad och näringsrik skrivsession före jobbet, skolan eller TV-tittandet, kommer din skrivkörtel att vara pigg och alert, och extra aktiv. Kom ihåg att ha med dig din anteckningsbok jämt, för små rader, ord och berättelser kommer att kasta sig över dig från alla håll. Låter det jobbigt? Låter det bättre att sitta och krysta fram oinspirerade dikter?


Just det.


Glöm inte att äta minst femhundra gram litteratur om dagen, gärna i samband med skrivstunder. Får du inte i dig tillräckligt med litteratur kan du drabbas av bristsjukdomar. Har du otur kan du bli helt eller delvis genomskinlig, eller få en grå hudton. Har du svårt att svälja tillräckligt mycket text finns det snabba tillskott av konst, musik och kärlek som kan fungera som ersättning.


Heh.


 #25 Morgonskrivande

Tidsåtgång: Ge det en kvart i alla fall. Risken är ändå att du inte kan sluta.

Nackdelar: Du kan missa frukost eller morgonbussen för att din dikt MSTE bli klar.

Fördelar: Du kan destillera din omgivning till flytande ord resten av dagen utan särskilt stor ansträngning.
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rikard - 2 juni 2009 20:34

När sommarenkänslorna ökar i anspråk följer skrivandet med. Ni skriver väl? Det gör jag i alla fall, på en novell som inte vill sluta knuffa och buffa innanför kraniet oavsett hur mycket annat jag har att göra. Och just nu är det ganska mycket. De ko...

Av Rikard - 20 maj 2009 12:16

     Om ungefär en timme sätter jag mig i förflyttning. Jag kommer att vara stilla 20 minuter på centralen, sen blir det rörelse non-stop i fem timmar. Det är inte tungt, för jag kommer att komma fram till en stad som jag knappt känner, som förhoppn...

Av Rikard - 19 maj 2009 19:58

      Vi författare vill skriva. För somliga är det svårt att inte göra det. Det tycks inte finnas någon begränsning för i hur många olika ordningar vi kan peta ihop ord på, trots besvärliga regler som "måste" följas. Ibland känns själva författarkon...

Av Rikard - 17 maj 2009 21:34

Förhoppningsvis har du drömmar. Kanske är det konstnärliga drömmar. Kanske, bara kanske, vill du ge ut en bok, en skiva eller en annan typ av samling av det du gjort. För övnings skull låtsas vi att den är klar.   Tänk dig nu att du går omkring i en ...

Av Rikard - 16 maj 2009 13:07

När jag var liten prenumererade jag på Kalle Anka & Co. Jag minns en serie där Kalle blev superkändis på att skriva böcker, efter att ha köpt en bok där alla världens klassikerromaner finns sammanfattade i en eller ett par meningar.  Det är ju inte s...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se