Direktlänk till inlägg 26 april 2009

#45 Skriv till en bild

Av Rikard - 26 april 2009 16:10


Skriv något: 

Inspiration 


Det är enkelt. Ta en bild i en bok, från nätet, en bild du tagit själv  eller något du målat/ritat. Sedan skriver du en låt, en dikt, en novell, ett prosastycke eller precis vad som helst utifrån bilden. Piece of cake.


Bonus: Skrivpuff


#45 Skriv till en bild 

Tidsåtgång: Beror på vad du skriver. Låt det ta sin tid så blir det något bra av det.

Nackdelar: Kommer inte på några. Du kanske hatar bilder, typ?

Fördelar: En enkel inspirationskälla att använda som asssociationsmaterial. Börja skriva ner det som dyker upp när du ser bilden och bygg på. Eller skapa en historia helt utifrån bilden.


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rikard - 2 juni 2009 20:34

När sommarenkänslorna ökar i anspråk följer skrivandet med. Ni skriver väl? Det gör jag i alla fall, på en novell som inte vill sluta knuffa och buffa innanför kraniet oavsett hur mycket annat jag har att göra. Och just nu är det ganska mycket. De ko...

Av Rikard - 20 maj 2009 12:16

     Om ungefär en timme sätter jag mig i förflyttning. Jag kommer att vara stilla 20 minuter på centralen, sen blir det rörelse non-stop i fem timmar. Det är inte tungt, för jag kommer att komma fram till en stad som jag knappt känner, som förhoppn...

Av Rikard - 19 maj 2009 19:58

      Vi författare vill skriva. För somliga är det svårt att inte göra det. Det tycks inte finnas någon begränsning för i hur många olika ordningar vi kan peta ihop ord på, trots besvärliga regler som "måste" följas. Ibland känns själva författarkon...

Av Rikard - 17 maj 2009 21:34

Förhoppningsvis har du drömmar. Kanske är det konstnärliga drömmar. Kanske, bara kanske, vill du ge ut en bok, en skiva eller en annan typ av samling av det du gjort. För övnings skull låtsas vi att den är klar.   Tänk dig nu att du går omkring i en ...

Av Rikard - 16 maj 2009 13:07

När jag var liten prenumererade jag på Kalle Anka & Co. Jag minns en serie där Kalle blev superkändis på att skriva böcker, efter att ha köpt en bok där alla världens klassikerromaner finns sammanfattade i en eller ett par meningar.  Det är ju inte s...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se