Direktlänk till inlägg 2 maj 2009

#49 Skriv vad du tänker

Av Rikard - 2 maj 2009 18:48

Idéer kristalliseras skenbart ur intet. Till en början kan man hålla fast dem ganska bra, medan de ännu är små. Men ju mer som läggs till dem, ju fler för- och nackdelar du kommer  på, desto större är risken att de faller isär och du står kvar där med inte mycket mer än kärnidéen.


Åsikter läggs på företeelser. Någonting är bra, någonting är dåligt, därför att, trots att. Det blir mycket, loket skenar iväg och du står ohjälpligt kvar på en perrong någonstans på vägen, och om du försöker minnas varifrån du kom glömmer du vart du var på väg. Du står utelämnaad med din känsla av att någonting är bra eller dåligt, men en ännu större känsla av att något saknas.


Analyser skenar som drömmar, med tiotusen bilder per sekund, och du kan utforska tusen förgreningar och argument på ett par minuter, men så fort du försöker samla bilderna till något greppbart vaknar du, och bara de sista bilderna återstår.


Det är tufft och kan kännas hopplöst att tänka. Om du inte skriver också, det vill säga.


#49 Skriv vad du tänker 

Tidsåtgång: Minst en minut. Ibland kan man fastna i i timmar för att nya grejer dyker upp hela tiden.

Nackdelar: Du kan råka blanda tro att något är vettigt bara för att det låter vettigt uttryckt i ord, glöm inte att det inte behöver vara så. Du kan som sagt fastna och förlora många timmar av ditt liv då du kunde diskat, kollat på TV eller Facebookat istället.

Fördelar: Du samlar dina tankar så att det blir lättare att minnas dem och sammanfatta dem, och återge dem när någon frågar vad du tycker eller tänker om något. Du kan gå tillbaka vid ett senare tillfälle och se vad du en gång tänkt. Då har du förhoppningsvis hunnit smälta det och tänka mer kring det, och vips så kan du omforma  eller förstärka idéerna till något som faktiskt blir förbanant vettigt.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rikard - 2 juni 2009 20:34

När sommarenkänslorna ökar i anspråk följer skrivandet med. Ni skriver väl? Det gör jag i alla fall, på en novell som inte vill sluta knuffa och buffa innanför kraniet oavsett hur mycket annat jag har att göra. Och just nu är det ganska mycket. De ko...

Av Rikard - 20 maj 2009 12:16

     Om ungefär en timme sätter jag mig i förflyttning. Jag kommer att vara stilla 20 minuter på centralen, sen blir det rörelse non-stop i fem timmar. Det är inte tungt, för jag kommer att komma fram till en stad som jag knappt känner, som förhoppn...

Av Rikard - 19 maj 2009 19:58

      Vi författare vill skriva. För somliga är det svårt att inte göra det. Det tycks inte finnas någon begränsning för i hur många olika ordningar vi kan peta ihop ord på, trots besvärliga regler som "måste" följas. Ibland känns själva författarkon...

Av Rikard - 17 maj 2009 21:34

Förhoppningsvis har du drömmar. Kanske är det konstnärliga drömmar. Kanske, bara kanske, vill du ge ut en bok, en skiva eller en annan typ av samling av det du gjort. För övnings skull låtsas vi att den är klar.   Tänk dig nu att du går omkring i en ...

Av Rikard - 16 maj 2009 13:07

När jag var liten prenumererade jag på Kalle Anka & Co. Jag minns en serie där Kalle blev superkändis på att skriva böcker, efter att ha köpt en bok där alla världens klassikerromaner finns sammanfattade i en eller ett par meningar.  Det är ju inte s...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se