Direktlänk till inlägg 5 maj 2009

#52 Samla citat

Av Rikard - 5 maj 2009 15:35
Citat"Jag brukar skriva ner citat jag gillar där."


Så jävla självklart. Jag minns inte om jag hade köpt anteckningsboken redan, eller om jag bestämde mig för att gjöra det efteråt, efter att hon sagt ännu något briljant som om det var det mest uppenbara i världen. Som så många andra idéer från L var den här både lysande och självklar, med ett barnsligt enkelt koncept:


Du har en anteckningsbok som du använder en hel del

Du hör och läser sjukt smarta, tänkvärda eller vackra saker med jämna mellanrum, dessa vill du komma ihåg

Du vill ha något att inspireras av när du skriver i din anteckningsbok

Slutsats: samla alla dina citat på insidan av pärmen i anteckningsboken.#52 Samla citat

 Tidsåtgång: Skriv fint och inbjudande. Då tar det bara en minut eller mindre för de flesta citat.

Nackdelar: Om insidan av pärmen är full i båda ändar kan du få panik nästa gång du vill skriva ner en sjungande aforism. Bär alltid med dig ett block med post-its för säkerhets skull. Människor kan tro att du recenserar eller kritiserar dem när du i själva verket tycker att de sagt något spot-on om du stannar upp för att skriva ner exakt vad de sa medan du ännu minns det.

Fördelar: Du kna lätta friska upp minnet om du glömt vad Gertrude Stein eller Barack Obama sa. Du kommer få svårare att glömma citaten eftersom du ser dem så ofta. Du har snygga brevinledningar och tankeväckande rader till hands, att inspireras av när du har svårt att komma på idéer till texter.
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rikard - 2 juni 2009 20:34

När sommarenkänslorna ökar i anspråk följer skrivandet med. Ni skriver väl? Det gör jag i alla fall, på en novell som inte vill sluta knuffa och buffa innanför kraniet oavsett hur mycket annat jag har att göra. Och just nu är det ganska mycket. De ko...

Av Rikard - 20 maj 2009 12:16

     Om ungefär en timme sätter jag mig i förflyttning. Jag kommer att vara stilla 20 minuter på centralen, sen blir det rörelse non-stop i fem timmar. Det är inte tungt, för jag kommer att komma fram till en stad som jag knappt känner, som förhoppn...

Av Rikard - 19 maj 2009 19:58

      Vi författare vill skriva. För somliga är det svårt att inte göra det. Det tycks inte finnas någon begränsning för i hur många olika ordningar vi kan peta ihop ord på, trots besvärliga regler som "måste" följas. Ibland känns själva författarkon...

Av Rikard - 17 maj 2009 21:34

Förhoppningsvis har du drömmar. Kanske är det konstnärliga drömmar. Kanske, bara kanske, vill du ge ut en bok, en skiva eller en annan typ av samling av det du gjort. För övnings skull låtsas vi att den är klar.   Tänk dig nu att du går omkring i en ...

Av Rikard - 16 maj 2009 13:07

När jag var liten prenumererade jag på Kalle Anka & Co. Jag minns en serie där Kalle blev superkändis på att skriva böcker, efter att ha köpt en bok där alla världens klassikerromaner finns sammanfattade i en eller ett par meningar.  Det är ju inte s...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se