Direktlänk till inlägg 7 maj 2009

#54 Gör en studie i mänsklig godhet

Av Rikard - 7 maj 2009 00:24

Ta en person du avksyr. Grannen, en person på gatan eller Hitler. Skriv sedan ner personens alla goda sidor på ett papper. Skriv en novell, dikt eller låt och framhäv alla dessa sidor, medan du fortfarande tänker kring personen. Se  personen framför dig, och applicera alla de goda sidorna på personen. Se till att man kan förstå vem det är du skrivit om genom att läsa din text.


Ja, det är skitsvårt. När var du senast stolt över något du gjort som var lätt?


Tidsåtgång: Kvart till timme.

Nackdelar: Du kan tro att Hitler faktiskt var sjysst. Du kan bli svinförbannad när du tänker på personen och skaka av ilska och vara arg och ledsen en lång stund.

Fördelar: Du blir bättre på att leta efter goda sidor hos människor. Du övar upp din förmåga att lyfta fram de egenskaper du vill hos karaktärer i texter. Du kan bli glad.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rikard - 2 juni 2009 20:34

När sommarenkänslorna ökar i anspråk följer skrivandet med. Ni skriver väl? Det gör jag i alla fall, på en novell som inte vill sluta knuffa och buffa innanför kraniet oavsett hur mycket annat jag har att göra. Och just nu är det ganska mycket. De ko...

Av Rikard - 20 maj 2009 12:16

     Om ungefär en timme sätter jag mig i förflyttning. Jag kommer att vara stilla 20 minuter på centralen, sen blir det rörelse non-stop i fem timmar. Det är inte tungt, för jag kommer att komma fram till en stad som jag knappt känner, som förhoppn...

Av Rikard - 19 maj 2009 19:58

      Vi författare vill skriva. För somliga är det svårt att inte göra det. Det tycks inte finnas någon begränsning för i hur många olika ordningar vi kan peta ihop ord på, trots besvärliga regler som "måste" följas. Ibland känns själva författarkon...

Av Rikard - 17 maj 2009 21:34

Förhoppningsvis har du drömmar. Kanske är det konstnärliga drömmar. Kanske, bara kanske, vill du ge ut en bok, en skiva eller en annan typ av samling av det du gjort. För övnings skull låtsas vi att den är klar.   Tänk dig nu att du går omkring i en ...

Av Rikard - 16 maj 2009 13:07

När jag var liten prenumererade jag på Kalle Anka & Co. Jag minns en serie där Kalle blev superkändis på att skriva böcker, efter att ha köpt en bok där alla världens klassikerromaner finns sammanfattade i en eller ett par meningar.  Det är ju inte s...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se