Direktlänk till inlägg 9 maj 2009

#56 Skriv ett inlägg på 365saker.bloggagratis.se

Av Rikard - 9 maj 2009 21:25

Det kan knappast ha undgått någon att det här inte är en blogg för passiva läsare, eller en kanal för enkelriktad information. Den här bloggen är inte fylld med dagboksinlägg, utan av välbehövliga sparkar i röven på de som kan men inte orkar, och idéer om hur man kan göra något nytt när ens egna idéer tar slut. Den här bloggen drivs av en person med en hjärna, och inläggen föds ur en enda sinnevärld. Det tycker jag är ganska tråkigt. Ju fler upphovshjärnor desto längre kan idéer sträcka sig.


Såhär vill jag göra. Jag vill deala, som vi pojkar i det så kallade "hoodet" kallar att bedriva utbyte. "The Deal": Skicka idéer. Färdigsnickrade blogginlägg med bilder och personliga inledningar, eller en ny metod för att skriva noveller på som du klottrade ner på en papperslapp klockan tolv under en lyktstolpe i Kil. I utbyte ska jag publicera dem (bara de inte är olagliga, i övrigt har jag bestämt mig för att inte censurera) och ni får självklart stå som författare till inlägget om ni vill, eller som "tipsare" eller "kronprins av Sölvesborg" eller vilken annan titel ni vill ha.


Det kallas symbios när två varelser lever tillsammans och båda tjänar på det. Det är fint. Både ordet och företeelsen. Och ni som vill ha ett annat tips för idag, som inte vill bidra utan bara skapa och sprida på andra sätt, kan skriva en dikt som handlar om symbios. Sedan skickar ni in den så slänger jag upp den här.


Skicka idéer, texter och glädjetjut till 365saker@gmail.com#56 Skriv ett inlägg till bloggen

Tidsåtgång: Mellan tio sekunder och tjugo minuter.

Nackdelar: Inga

Fördelar: Du får bidra med dina idéer till bloggen. Det är kul att se vad man skrivit publicerat någonstans. Du kan få uppmärksamhet av andra bloggläsare. 


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rikard - 2 juni 2009 20:34

När sommarenkänslorna ökar i anspråk följer skrivandet med. Ni skriver väl? Det gör jag i alla fall, på en novell som inte vill sluta knuffa och buffa innanför kraniet oavsett hur mycket annat jag har att göra. Och just nu är det ganska mycket. De ko...

Av Rikard - 20 maj 2009 12:16

     Om ungefär en timme sätter jag mig i förflyttning. Jag kommer att vara stilla 20 minuter på centralen, sen blir det rörelse non-stop i fem timmar. Det är inte tungt, för jag kommer att komma fram till en stad som jag knappt känner, som förhoppn...

Av Rikard - 19 maj 2009 19:58

      Vi författare vill skriva. För somliga är det svårt att inte göra det. Det tycks inte finnas någon begränsning för i hur många olika ordningar vi kan peta ihop ord på, trots besvärliga regler som "måste" följas. Ibland känns själva författarkon...

Av Rikard - 17 maj 2009 21:34

Förhoppningsvis har du drömmar. Kanske är det konstnärliga drömmar. Kanske, bara kanske, vill du ge ut en bok, en skiva eller en annan typ av samling av det du gjort. För övnings skull låtsas vi att den är klar.   Tänk dig nu att du går omkring i en ...

Av Rikard - 16 maj 2009 13:07

När jag var liten prenumererade jag på Kalle Anka & Co. Jag minns en serie där Kalle blev superkändis på att skriva böcker, efter att ha köpt en bok där alla världens klassikerromaner finns sammanfattade i en eller ett par meningar.  Det är ju inte s...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se