Direktlänk till inlägg 16 maj 2009

#60 Sno ett tema

Av Rikard - 16 maj 2009 13:07

När jag var liten prenumererade jag på Kalle Anka & Co. Jag minns en serie där Kalle blev superkändis på att skriva böcker, efter att ha köpt en bok där alla världens klassikerromaner finns sammanfattade i en eller ett par meningar. 


Det är ju inte så enkelt, tyvärr. Att skriva en bra bok kräver mer än en bra grundhandling. Den goda nyheten är att det samtidigt innebär att grundhandlingen inte är såpass viktigt att ett direkt plagiat av den inte innebär ett plagiat av en hel berättelse. Så om du har problem med att komma på vad din berättelse ska handla om, skriv utifrån någon annans grunddrag. Då blir det ofta lättare att  bygga på med egna detaljer sedan.


#60 Sno ett tema

 Tidsåtgång: Som vanligt - vad är det du hade tänkt skriva?

Nackdelar: Förr eller senare måste du lära dig att hitta på handlingen mer och mer själv.

Fördelar: Om du har svårt att komma på en grundidé så behöver inte det betyda att kugghjulen stannar helt. 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rikard - 2 juni 2009 20:34

När sommarenkänslorna ökar i anspråk följer skrivandet med. Ni skriver väl? Det gör jag i alla fall, på en novell som inte vill sluta knuffa och buffa innanför kraniet oavsett hur mycket annat jag har att göra. Och just nu är det ganska mycket. De ko...

Av Rikard - 20 maj 2009 12:16

     Om ungefär en timme sätter jag mig i förflyttning. Jag kommer att vara stilla 20 minuter på centralen, sen blir det rörelse non-stop i fem timmar. Det är inte tungt, för jag kommer att komma fram till en stad som jag knappt känner, som förhoppn...

Av Rikard - 19 maj 2009 19:58

      Vi författare vill skriva. För somliga är det svårt att inte göra det. Det tycks inte finnas någon begränsning för i hur många olika ordningar vi kan peta ihop ord på, trots besvärliga regler som "måste" följas. Ibland känns själva författarkon...

Av Rikard - 17 maj 2009 21:34

Förhoppningsvis har du drömmar. Kanske är det konstnärliga drömmar. Kanske, bara kanske, vill du ge ut en bok, en skiva eller en annan typ av samling av det du gjort. För övnings skull låtsas vi att den är klar.   Tänk dig nu att du går omkring i en ...

Av Rikard - 12 maj 2009 21:55

      När jag var mindre prenumerarade jag på Kalle Anka & Co. Jag har insett hur mycket en liten unge kan minnas med rätt stuimulation; vilken tidning jag än plockar upp och vilken sida jag än slår upp så minns jag just den serien. Jag glömmer männi...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se