Direktlänk till inlägg 17 maj 2009

#61Gör ett omslag

Av Rikard - 17 maj 2009 21:34

Förhoppningsvis har du drömmar. Kanske är det konstnärliga drömmar. Kanske, bara kanske, vill du ge ut en bok, en skiva eller en annan typ av samling av det du gjort. För övnings skull låtsas vi att den är klar.


Tänk dig nu att du går omkring i en affär. Du har ett par hundralappar, kanske mer, kanske mindre, du är sugen på en ny bok, eller en skiva, eller vad det nu är för något. Du ser dig omkring, bläddrar bland omslag och titlar. Vad skulle du stanna upp för? Vilken titel, vilken bild, vilka färger? Och av de du plockar upp, vilken skulle du köpa, och varför? Vilken beskrivning, baksidestext, vilka låttitlar skulle göra att du köpte boken/skivan?


Livet är inte rättvist. Även om du är begåvad, eller närmast genialisk behöver det inte innebära att du kommer att nå ut. Det är troligt att det finns okända människor som skapat fantastiska verk, som av ett skäl eller annat förbisetts av kritikerkåren. Du kan inte påverka kritiker när du ger ut något, men du kan påverka den där människan som aldrig hört talas om dig, eller bara vagt känner igen ditt namn.

Man kan tillverka hjärtsprängande bilder och spektakulära låttitlar/bakgrundstexter, för att inte tala om hur snygg en titel på verket kan bli. Eller så kan man brainstorma och skissa och ha lite kul. Fundera över vad du vill göra, det är nyttigt att fundera kring vad som öppnar ögon samtidigt som det berättar något om innehållet (om utsidan är vilseledande fångar du upp fel människor, som inte har någon glädje av det du gjort). 

Vad skulle DU köpa?


Tidsåtgång: Tio år. En kvart.

Nackdelar: Innehållet är faktiskt viktigare än omslaget, och det kan man glömma bort. Man kan bli en kappvändare som bara försöker blidka folk.

Fördelar: Du letar nya sätt att uttrycka det du skriver till någon som inte har mer än två sekunder på sig att ta in intrycket, helt utifrån hur utsidan på paketet ser ut. 

 
ANNONS
 
Sandra

Sandra

17 maj 2009 22:40

Kul idé!
Har ju dock redan gjort mitt omslag ;>

http://ordentarplats.wordpress.com

 
term paper writing service

term paper writing service

31 juli 2016 10:28

We often wish that can never buy. I completely agree with the fact that talented people do not always get the recognition. For this reason, we should not judge a book by its name.

http://paper-writing.services

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rikard - 2 juni 2009 20:34

När sommarenkänslorna ökar i anspråk följer skrivandet med. Ni skriver väl? Det gör jag i alla fall, på en novell som inte vill sluta knuffa och buffa innanför kraniet oavsett hur mycket annat jag har att göra. Och just nu är det ganska mycket. De ko...

Av Rikard - 20 maj 2009 12:16

     Om ungefär en timme sätter jag mig i förflyttning. Jag kommer att vara stilla 20 minuter på centralen, sen blir det rörelse non-stop i fem timmar. Det är inte tungt, för jag kommer att komma fram till en stad som jag knappt känner, som förhoppn...

Av Rikard - 19 maj 2009 19:58

      Vi författare vill skriva. För somliga är det svårt att inte göra det. Det tycks inte finnas någon begränsning för i hur många olika ordningar vi kan peta ihop ord på, trots besvärliga regler som "måste" följas. Ibland känns själva författarkon...

Av Rikard - 16 maj 2009 13:07

När jag var liten prenumererade jag på Kalle Anka & Co. Jag minns en serie där Kalle blev superkändis på att skriva böcker, efter att ha köpt en bok där alla världens klassikerromaner finns sammanfattade i en eller ett par meningar.  Det är ju inte s...

Av Rikard - 12 maj 2009 21:55

      När jag var mindre prenumerarade jag på Kalle Anka & Co. Jag har insett hur mycket en liten unge kan minnas med rätt stuimulation; vilken tidning jag än plockar upp och vilken sida jag än slår upp så minns jag just den serien. Jag glömmer männi...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se